Muinaisen Kaupungin Muurien Ulkopuolella

>
Dubrovnikin Uusi Kaupunki
'Panorama of Dubrovnik, Croatia' - Dubrovnik
'Panorama of Dubrovnik, Croatia' Igor Plotnikov / Shutterstock

Kun muinaiset tarinat ja keskiaikaiset muurit ovat vanhanaupunkin ominaispiirteitä, on Dubrovnikin uusi kaupunki taas infrastruktuuriltaan ja arkkitehtuuriltaan moderni ja kylpee vaikuttavan Srd -vuoren varjossa. Uusi kaupunki on Kroatian eteläisen osan liikekeskus ja sen asukasluku on noin 40 000. Turismi on ehdottomasti alueen tärkein elinkeino, muita tärkeitä elinkeinoja ovat laivojen tuotanto ja merikuljetukset.Dubrovnikin keskustan satama Gruz on tärkeä kulkuyhteys muihin välimeren kohteisiin. Sitä kautta kulkee niin rahtilaivoja kuin pieniä ja suuria matkustaja-aluksiakin. Myös yksityisveneily on alueella suosittua.

Kaupunki tarjoaa runsaasti majoitusmahdollisuuksia suurista, kauniista huviloista luksushotelleihin ja budjettihostelleihin. Ydinkeskustasta löytyvät monet ylellisimmät hotellit, kuten Excelsior, Hilton Imperial, Bellevue, Rixos Libertas ja Radisson, joista kaikista avautuu kaunis näkymä kaupungin edustalla olevaan saaristoon ja jotka tarjoavat matkailijoille lukuisia aktiviteetteja ja palveluja.

Suurin osa hotelleista ovat kävelymatkan päässä kaupungin rannoista, mutta joillain hotelleilla on myös kokonaan oma yksityinen rantansa. Rannoista pidetään hyvää huolta ja niillä on paljon hotellien järjestämää ohjelmaa. Kaikkien rantahotellien rannat ovat saaneet ”sinisen lipun”, eli kansainvälisesti tunnistetun ja arvostetun sertifikaatin osoituksena laadukkaista rantavesistä ja turvallisesta uimaympäristöstä.

Hotel with swimming pool in Dubrovnik on the Dalmatian coastline
'Hotel with swimming pool in Dubrovnik on the Dalmatian coastline' - paul prescott / Shutterstock

Vain muutaman kilometrin matkan päässä vanhankaupungin muureista sijaitsee kaunis ja aina vilkas ACIn satama-alue. Alue on auki ympäri vuoden ja toivottaa tervetulleeksi jopa 350 venettä ja luksusjahtia. Satama sijoittuu Omblan joen välittömään läheisyyteen ja vesialueelle on myös myönnetty kansainvälinen sininen lippu. Sitä pidetään yhtenä Adrianmeren näyttävimmistä ja turvallisimmista satamista.

Vaikka suurin osa Dubrovnikin kuuluisista nähtävyyksistä löytyy vanhastakaupungista, on kaupungilla paljon tarjottavanaan myös vanhankaupungin porttien ulkopuolella. Luultavasti näyttävin kohde on 1700-luvulla rakennettu Fort Imperial Srd -vuoren rinteellä. Se rakennettiin, kun ranskalaiset vielä hallitsivat Dubrovnikin aluetta Napoleonin johtamana ja tänä päivänä se on historiallinen monumentti ja Kroatian itsenäisyyssodan museo. Lisäksi Fort Imperialista avautuu huimaava näkymä alas Dubrovnikin kaupunkiin.


               Hotellit ja asunnot: Dubrovnikin Uusi Kaupunki