Lentäen Dubrovnikiin

>
Lennot
'Dubrovnik017' - Dubrovnik
'Dubrovnik017' - Attribution: Hiroyuki Nakano

Dubrovnikin lentokentältä on hyvät yhteydet kaikkiin tärkeisiin Euroopan ja Kroatian sisäisiin kohteisiin. Se on Kroatian toiseksi suurin ja kiireisin lentokenttä, ja kesäaikaan ehdottomasti suosituin.

Kroatialainen lentoyhtiö Croatia Airlines lentää säännöllisesti Dubrovnikista Kroatian sisäisiin kohteisiin, kuten Zagrebiin, Splitiin ja Pulaan sekä moniin Euroopan suuriin kaupunkeihin kuten Roomaan, Amsterdamiin ja Frankfurtiin. Lisäksi Dubrovnikista on lentoyhteys Tel Aviviin.

Monet kansainväliset lentoyhtiöt liikennöivät säännöllisesti Euroopan pääkaupungeista Dubrovnikiin. Esimerkiksi Lufthansa, German Wings, British Airways sekä Austrian Airways tarjoavat suoria lentoja.

Myös monet halpalentoyhtiöt ovat heränneet Dubrovnikin kasvavaan suosioon ja esimerkiksi Easyjet lentää suojaan Berliinistä Dubrovnikiin. Se lennättää matkailijoita myös mm. Fuerteventurasta, Gran Canarialta, Teneriffalta, Kanariansaarilta, Ibizalta, Kosilta, Ateenasta, Kreetalta, Turkista, Portugalista ja Ranskan Korsikasta. Hinnat alkavat 40 eurosta ja ovat sen halvempia, mitä aikaisemmin ostat lentosi.

Suurin osa Euroopan kohteista on parin-kolmen tunnin lentomatkan päässä. Esimerkiksi jos matkustat Barcelonasta, Berliinistä tai Zurichista, matkaa kertyy vain noin kaksi tuntia; tietenkin vain, jos kyseessä on suora lento. Britannian saarille ja Espanjaan matkaa kertyy kolmea tuntia ja Moskova on pisimmän lentomatkan (5h) päässä.

Dubrovnikin lentokenttä Cilipi sijaitsee 20 kilometrin päässä kaupungista, johon pääsee bussilla tai autolla. Lentokentältä löytyy runsaasti takseja mihin kellonaikaan vain, ja matka kaupunkiin maksaa n. 70-75 euroa ajomatkan mukaan hieman vaihdellen. Voit myös vuokrata auton jostain lentokentän monista autovuokraamoista. Kaksi bussiyhtiötä operoi säännöllisesti lentokentältä Dubrovnikiin ja bussimatka maksaa noin viisi euroa.