Mlini – Dubrovnikin pikku keidas

>
Mlini
'View at Mlini, Croatia' - Dubrovnik
'View at Mlini, Croatia' Solnechnaja / Shutterstock

Mlini on pieni, idyllinen kalastajakaupunki joka sijaitsee Dubrvnikin ja Cavtatin välissä. Vuosittain Mlini houkuttelee turisteja ympäri Kroatiaa ja maailmaa sen luonnonkauniilla maisemilla, rikkaalla luonnolla ja henkeäsalpaavan kauniilla rannoilla, unohtamatta kulttuuria ja historiaa, jota pieni kylä tarjoilee vierailijalleen. Mlini on varsinainen luonnonkeidas – sen monien luonnonlähteiden vesi on täysin juomakelpoista. Siispä jos etsit rauhallista pikku paikkaa, jossa voit lepuuttaa mieltä ja vartaloasi auringon lämmittäessä nahkaasi, Mlini on paikka juuri sinulle.

Vaikka Mlini sijaitsee suhteellisen lähellä Dubrovnikia (10 km), se on kuitenkin tarpeeksi kaukana väenpaljoudesta ja riittävän pieni tarjotakseen intiimin ja rentouttavan irtioton kiireisestä elämäntavasta ja pölyisistä kaupungeista. Dubrovnikista Mliniin kulkee hyvin busseja edes takaisin puolen tunnin välein ja lippu maksaa noin 1,50e. Mlinistä on myös hyvät laivayhteydet lähisaarille ja sieltä järjestetään paljon retkiä lähellä oleviin kohteisiin.

Voit majoittua joko hotellissa tai yksityisessä huoneistossa. Hotellit viihdyttävät asukkaitaan runsaalla ohjelma- ja retkitarjonnalla, mutta ehdottomasti parasta Mlinissä ovat sen luonnonkauniit rannat, kristallinkirkas vesi ja rantaviivalle asti ulottuva vehreä luonto. Alueelta löytyy myös nudistiranta, johon pääsee vain veneellä.

View at Mlini, Croatia
'View at Mlini, Croatia' - maisicon / Shutterstock

Jos olet kiinnostunut tutustumaan paikalliseen historiaan ja kulttuuriin tarkemmin, Mlinistä löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää. Mlinistä löytyy esimerkiksi useita jäännöksiä antiikin Kreikan ja Rooman ajalta, jotka ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia.

Ympäri kaupunkia löytyy lukuisia kirkasvetisiä luonnonlähteitä, joiden virtaavaa vettä käytettiin ennen maataloudessa pyörittämään myllyjen rataksia. Mlinin kaupungin nimi tuleekin myllyistä (mills). Myllyt eivät ole enää toiminnassa, mutta osa niistä on edelleen pystyssä lähteiden läheisyydessä. Vanhat myllyt ovatkin kauniita, ja maaseutumaisema erittäin kuvauksellinen.

Vaikka Mlinin yöelämätarjonta ei ole kovin laajaa, löytyy alueelta monia rentoja pieniä baareja ja ravintoloita leppoisaan illanviettoon. Mikäli railakkaampi yöelämä houkuttelee, kannattaa muistaa, että Dubrovnikin keskusta on vain muutaman minuutin ajomatkan päässä...


               Hotellit ja asunnot: Mlini