Molunat – Dubrovnikin alueen eteläisin lomakeidas

>
Molunat
'Molunat Croatia' - Dubrovnik
'Molunat Croatia' - Attribution: Istria Travel

Molunat on Kroatian eteläisin lomakohde joka sijaitsee 20 km etelään Cavtatista, Gora od Moluntan niemimaan muodostamassa lahdenpoukamassa. Se on pieni matkailijoiden ja kalastajien suosima kohde, ideaali rauhallista perhelomailua kaipaavalle. Koskematonta luontoa on silmänkantamattomiin; hiekkarannat, mäntymetsät ja kauniin kirkkaan sininen meri toivottavat uteliaat matkailijat lämpimästi tervetulleiksi. Ilmassa leijailee sitruskukkien ja meriveren hento tuoksu.

Kylän nimi Molunat tulee kreikan kielen sanasta ”molus”, satama. Alueella on ollut asutusta antiikin ajoilta asti, josta todisteena ovat arkeologiset kaivaukset ja rakennusten jäännökset. Molunatista tuli osa Ragusan tasavaltaa 1400-luvun alussa, ja kaupunkia suojanneen muurin jäännökset ovat yhä nähtävissä osissa Molunatinia ympäröivässä niemimaassa.

Molunat sopii paitsi rentoutumiseen, myös aktiivilomailuun. Tekemistä riittää laitesukelluksesta kalastukseen ja purjehduksesta pyöräilyyn. Koska alueen lämpötila ei putoa paljoakaan talvikuukausien aikana, alkaa Molunatin kesäkausi jo toukokuussa ja merivedet pysyvät uimakelpoisen lämpiminä syyskuun loppuun asti.

Molunatista on päivittäiset kulkuyhteydet Dubrovnikiin, Cavtatiin ja Dubrovnikin lentokentälle, Cilipiin. Kylästä ei löydy toistaiseksi yhtä ainutta hotellia, mutta yksityisiä majoitusvaihtoehtoja löytyy. Alueen läheisyydessä, kävelymatkan päässä rannasta mäntymetsän suojassa sijaitsee yöpymismahdollisuuden tarjoava autoleiri Monika, joka on erityisesti lapsiperheiden suosiossa.

Vaikka Molunat on pieni ja sijainniltaan melko eristyksissä, tarjoaa se tekemistä myös auringon laskettua. Alueelta löytyy muutama baari, kaksi laadukasta ravintolaa ja kauppa.


               Hotellit ja asunnot: Molunat