Dubrovnikin yöelämä

>
Yöelämä
'Busy Night' - Dubrovnik
'Busy Night' - Attribution: Jeremy Vandel

Yhtenä Välimeren alueen suosituimmista lomakohteista Dubrovnikiin matkustaa joka kesä paljon ihmisiä, jotka haluavat pitkää hauskaa ja juhlia pitkälle yöhön – Dubrovnikin yöelämätarjonta onkin kehittynyt vastaamaan kysyntään. Auringonoton, uimisen ja merenrannalla loikoilun jälkeen, auringon laskettua, herää eloon täysin erilainen Dubrovnik. Kaupunki tarjoaa jokaiselle jotakin; lukuisat yöklubit, baarit, galleriat ja konsertit, joista monet sijoittuvat vanhaankaupunkiin pitävät huolen siitä, ettei matkailija pääse tylsistymään.

Dubrovnikissa ilta-aikaan pelkästään alueella käveleminen voi olla viihdyttävä kokemus. Lukuisat katutaiteilijat ja -muusikot huvittavat turisteja Stradunilla ja kaupungin keskustassa. Kesäaikaan lähes jokainen pieni aukio muuttuu esiintymislavaksi joko tanssi-, laulu- tai teatteriesitykselle. Paikallinen erikoisuus ovat Dalmatialaiset lauluryhmät, jotka esittävät perinteisiä kroatialaisia kappaleita, jossa aihepiirit pyörivät romanttisesti meren ja rakkauden ympärillä. Rehtorin palatsin luota löytyvät usein parhaat esitykset. Kaupungin lukuisat taidegalleriat pitävät ovensa auki iltamyöhään, joten myös fyysisten taideteosten ihailu onnistuu.

Yksi alueen tärkeimmistä kulttuuritapahtumista on Dubrovnikin kesäfestivaali, joka järjestetään heinä-elokuun vaihteessa joka vuosi. Festivaalin tapahtumapaikkana toimivat yli 70 ulkoilmalavaa, jotka levittäytyvät pitkin kaupungin katuja ja aukioita. Festivaalit tarjoavat musiikkia esimerkiksi klassisesta jazziin sekä teatteri-, ooppera- ja tanssiesityksiä.

Opening of the Dubrovnik summer festival with big firework. Lot of small and big boats around the city.
'Opening of the Dubrovnik summer festival with big firework. Lot of small and big boats around the city.' - OPIS Zagreb / Shutterstock

Ja niille, jotka etsivät hieman menevämpää iltatekemistä, Dubrovnik tarjoaa lukuisia yöklubeja sekä baareja jokaisen makuun. Yksi suosituimmista yöklubeista on Revelin, joka sijaitsee vanhankaupungin sisäänkäynnin lähettyvillä. Se on vanha, loistokas yöklubi, jossa kohtaa mennyt ja nykyinen Dubrovnik – vastaavanlaista tunnelmaa saa muualta etsiä. Revelinissä soi energinen ja iloinen nykymusiikki koko kesäkauden ajan. Lisäksi klubin läheltä löytyy monia muita vaihtoehtoja klubbailuun, kuten Capitano tai latinorytmejä tarjoileva Fuego.

Jos kaipaat jännitystä, löytyy Dubrovnikista myös kasino, jossa uskaliaat pääsevät koettamaan onneaan. Lisäksi kaupungissa on kaksi elokuvateatteria rauhallisempaan illanviettoon.