Lennot Dubrovnikiin

Lennot
'Dubrovnik017' - Dubrovnik
'Dubrovnik017' - Attribution: Hiroyuki Nakano

Dubrovnikin lentokentältä on hyvät yhteydet kaikkiin tärkeisiin Euroopan ja Kroatian sisäisiin kohteisiin. Se on Kroatian toiseksi suurin ja kiireisin lentokenttä, ja kesäaikaan ehdottomasti suosituin.

Kroatialainen lentoyhtiö Croatia Airlines lentää säännöllisesti Dubrovnikista Kroatian sisäisiin kohteisiin, kuten Zagrebiin, Splitiin ja Pulaan sekä moniin Euroopan suuriin kaupunkeihin kuten Roomaan, Amsterdamiin ja Frankfurtiin. Lisäksi Dubrovnikista on lentoyhteys Välimeren toiselle puolelle Tel Aviviin.

Monet kansainväliset lentoyhtiöt liikennöivät säännöllisesti Euroopan pääkaupungeista Dubrovnikiin. Esimerkiksi Lufthansa, Germanwings, British Airways sekä Austrian Airways tarjoavat suoria lentoja. Myös monet halpalentoyhtiöt ovat heränneet Dubrovnikin kasvavaan suosioon ja esimerkiksi Easyjet lentää suojaan Dubrovnikiin. Halpalentojen hinnat alkavat 40 eurosta ja ovat sen halvempia, mitä aikaisemmin lennon varaa.

Kesäkaudella on myös mahdollista lentää suoraan Helsingistä, sillä Dubrovnik kuuluu Finnairin ja Norwegianin sesonkikohteisiin. Finnairin lennot operoivat huhtikuusta lokakuuhun. Halvimmillaan lennot voi saada noin 150 eurolla, jos varaa hyvissä ajoin ennen matkaa tai matkustaa suosituimman loma-ajan ulkopuolella.

Suurin osa Euroopan kohteista on parin-kolmen tunnin lentomatkan päässä. Esimerkiksi jos matkustat Barcelonasta, Berliinistä tai Zurichista, matkaa kertyy vain noin kaksi tuntia; tietenkin vain, jos kyseessä on suora lento. Britannian saarille,Espanjaan ja Suomeen matkaa kertyy kolmisen tuntia.

Dubrovnikin lentokenttä Cilipi sijaitsee 20 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Lentokentältä löytyy runsaasti takseja mihin kellonaikaan vain, ja matka kaupunkiin maksaa n. 70-75 euroa ajomatkan pituudesta riippuen. Voit myös vuokrata auton yhdestä lentokentän monista autovuokraamoista. Kaksi bussiyhtiötä operoi säännöllisesti lentokentältä Dubrovnikiin ja bussimatka maksaa noin 5 euroa.