Dubrovnikin rannat

Rannat
'Sunny beach on Eastern side of the old town of Dubrovnik, Croatia' - Dubrovnik
'Sunny beach on Eastern side of the old town of Dubrovnik, Croatia' Florin Stana / Shutterstock

Dubrovnik sijaitsee Adrianmeren rannalla. Adrianmerta kuvaillaan usein yhdeksi maailman puhtaimmista ja sinisimmistä – väitetään, että avaruudesta katsottuna Adrianmeri on syvän sininen ja yksi maapallon sinisimpiä kohtia. Dubrovnikin luonto on äärettömän kaunis ja lukuisat rannat tekevät siitä suositun lomakohteen vuosi toisensa jälkeen.

Alueen monet rannat tarjoavat paljon tekemistä ja ihasteltavaa. Yrtit tuoksuvat ja korkeat mäntypuut luovat mukavia, viilentäviä varjoja kuumalle rantahiekalle, merivesi huuhtoo rantahiekkaa edes takaisin... Voit joko nauttia auringosta, pulahtaa uimaan tai tutustua rannoittain vaihteleviin aktiviteetteihin.

Dubrovnik on Adrianmeren viiden suosituimman kohteen joukossa, ja sen erottaa muista erityisesti sen rannat. Monet rannoista ovat pikkukivirantoja, mutta muutama hiekkarantakin löytyy. Yksityisyyttä kaipaava löytää monia suojaisia kivirantoja, joille voi karata viettämään aikaa ihan omalla porukalla tai vaikka yksin. Kaikille rannoille pääsee helposti joko kävellen, autolla tai veneellä.

Copacabanan ranta

Copacabanan ranta on Dubrovnikin suosituin ranta perheiden keskuudessa. Se sijaitsee lähellä Lapadin niemimaata ja tarjoaa monia aktiviteetteja ja vesiurheilumahdollisuuksia aamusta iltaan. Rannalle pääsee myös liikuntarajoitteinen, sillä pikkukivirannalle voi laskeutua erikoishissillä.

Lapad beach
'Lapad beach' - Attribution: Jenni Douglas

Banje -ranta

Banje -ranta sijaitsee lähellä vanhaa kaupunkia ja siltä avautuu kaunis näkymä kaupungin muurille. Banjen hiekka on pientä pyöreää kiveä ja rannan vierailijoita hemmotellaan monilla vesiurheilumahdollisuuksilla sekä ranta-aktiviteeteilla, kuten käsipallolla ja vesipoololla.

Buže -ranta

Buže on kivinen ranta kaupungin muurien välittömässä läheisyydessä. Rannalta avautuu kaunis näkymä merelle kahvila-baarista, jossa hauskanpito jatkuu myös pimeän laskeuduttua.

Busy Rocks
'Busy Rocks' - Attribution: Kevin Botto

St. Jacobin ranta

St. Jacob on yksi Dubrovnikin kauneimmista rannoista. Se sijaitsee lähellä keskustaa, pienen poukaman suojassa. Täällä voit nauttia vesiskootteriajeluista tai meloa kajakilla perinteisen uimisen ja auringonpalvonnan lisäksi.

Šunj -ranta

Šunj on kaunis hiekkainen ranta, joka sijaitsee Lopudin saarella 40 minuutin venematkan päässä Dubrovnikista. Ranta sijaitsee poukamassa ja tarjoaa tekemistä koko perheelle.

Fishes at Sunj Beach, Lopud Island
'Fishes at Sunj Beach, Lopud Island' - Attribution: Judith Doyle

Lokrumin rannat

Lokrum on pieni saari vanhan kaupungin edustalla, ja sieltä löytyy monia pieniä, romanttisia rantoja ja söpöjä poukamia. Saari on tuoksuvien mäntypuiden valtaama ja niiden varjossa on hyvä viilentyä. Saarelta löytyy myös kaunis luostari ja kasvitieteellinen puutarha.

Lokrum Island and nature park near Dubrovnik, Croatia
'Lokrum Island and nature park near Dubrovnik, Croatia' - OPIS Zagreb / Shutterstock

Cava -ranta

Cava on osittain nudistiranta ja sekoitus hiekkaa ja pikkukiviä. Rantavesi on kirkasta ja sieltä avautuu näkymä Elafitin saarille.

Adrianmeren rannat on moneen kertaan valittu Euroopan ja jopa maailman kauneimmiksi rannoiksi. Jopa ne turistit, jotka viihtyvät yleensä ainoastaan uima-altailla, muuttavat usein mielensä nähtyään ja koettuaan Dubrovnikin luonnonkauniit uimarannat.