Molunat – Dubrovnikin alueen eteläisin lomakeidas

Molunat
'Molunat Croatia' - Dubrovnik
'Molunat Croatia' - Attribution: Istria Travel

Molunat on Kroatian eteläisin lomakohde, joka sijaitsee 20 km etelään Cavtatista, Gora od Molunta -niemimaan muodostamassa lahdenpoukamassa. Se on pieni turisti- ja kalastajakylä, joka on ideaalinen kohde rauhallista perhelomaa kaipaaville. Molunatissa on koskematonta luontoa silmänkantamattomiin; hiekkarannat, mäntymetsät ja kauniin kirkkaan sininen meri toivottavat uteliaat matkailijat lämpimästi tervetulleiksi. Ilmassa leijailee sitruskukkien ja meriveden hento tuoksu.

Kylän nimi Molunat tulee kreikan kielen sanasta ”molus”, satama. Alueella on ollut asutusta antiikin ajoilta asti, mistä todistavat monet arkeologiset löydökset. Molunatista tuli osa Ragusan tasavaltaa 1400-luvun alussa, ja kaupunkia suojanneen muurin jäännöksiä on yhä nähtävissä niemimaalla.

Molunat sopii paitsi rentoutumiseen, myös aktiivilomailuun. Tekemistä riittää laitesukelluksesta kalastukseen ja purjehduksesta pyöräilyyn. Koska alueella ei puhalla kylmä tuuli, Molunatin kesäkausi alkaa jo toukokuun alussa ja merivedet pysyvät uimakelpoisina lokakuun loppuun saakka.

Molunatista on päivittäiset kulkuyhteydet Dubrovnikiin, Cavtatiin ja Dubrovnikin lentokentälle, eli Cilipiin. Kylästä ei löydy toistaiseksi yhtä ainutta hotellia, mutta yksityisiä majoitusvaihtoehtoja on paljon. Kävelymatkan päässä rannasta, mäntymetsän suojassa sijaitsee leirintäalue Monika, joka on erityisesti lapsiperheiden suosiossa.

Vaikka Molunat on pieni ja sijainniltaan melko eristyksissä, tarjoaa se tekemistä myös auringon laskettua. Alueelta löytyy muutama baari, kaksi laadukasta ravintolaa ja kauppa.
Hotellit ja asunnot: Molunat