Dubrovnikin yöelämä

Yöelämä
'Busy Night' - Dubrovnik
'Busy Night' - Attribution: Jeremy Vandel

Koska Dubrovnik on yksi Välimeren alueen suosituimmista kesälomakohteista, sinne matkustaa joukoittain ihmisiä, jotka haluavat pitkää hauskaa ja juhlia pitkälle yöhön. Dubrovnikin yöelämä onkin kehittynyt vastaamaan kysyntään. Auringonoton, uimisen ja rannalla loikoilun jälkeen, auringon laskettua, herää eloon täysin erilainen Dubrovnik. Kaupunki tarjoaa jokaiselle jotakin; lukuisat yökerhot, baarit, galleriat ja konsertit pitävät huolen siitä, ettei matkailija pääse tylsistymään. Suurin osa yöelämästä sijoittuu vanhan kaupungin muurien sisäpuolelle.

Dubrovnikissa pelkkä iltakävely voi olla viihdyttävä kokemus. Lukuisat katutaiteilijat ja -muusikot huvittavat turisteja Stradunilla ja kaupungin keskustassa. Kesäaikaan lähes jokainen pieni aukio muuttuu esiintymislavaksi joko tanssi-, laulu- tai teatteriesitykselle. Paikallinen erikoisuus ovat dalmatialaiset lauluryhmät, jotka esittävät perinteisiä kroatialaisia kappaleita, joiden aihepiirit pyörivät romanttisesti meren ja rakkauden ympärillä. Rehtorin palatsin luota löytyvät usein parhaat esitykset. Kaupungin lukuisat taidegalleriat pitävät ovensa auki iltamyöhään, joten myös fyysisten taideteosten ihailu onnistuu.

Yksi alueen tärkeimmistä kulttuuritapahtumista on Dubrovnikin kesäfestivaali, joka järjestetään vuosittain heinä-elokuun vaihteessa. Festivaalin tapahtumapaikkana toimivat yli 70 ulkoilmalavaa, jotka levittäytyvät pitkin kaupungin katuja ja aukioita. Festivaali tarjoaa teatteri-, ooppera- ja tanssiesityksiä sekä klassista, jazz- ja nykymusiikkia.

Opening of the Dubrovnik summer festival with big firework. Lot of small and big boats around the city.
'Opening of the Dubrovnik summer festival with big firework. Lot of small and big boats around the city.' - OPIS Zagreb / Shutterstock

Jos etsii hieman menevämpää illanviettoa, Dubrovnik tarjoaa lukuisia yökerhoja sekä baareja jokaiseen makuun. Yksi suosituimmista klubeista on Revelin, joka sijaitsee vanhan kaupungin sisäänkäynnin lähettyvillä. Se on vanha, loistokas yökerho, jossa kohtaa mennyt ja nykyinen Dubrovnik – vastaavanlaista tunnelmaa saa muualta etsiä. Revelinissä soi energinen ja iloinen nykymusiikki koko kesäkauden ajan. Lisäksi kaupungista löytyy monia muita vaihtoehtoja, kuten Banje-rannalla sijaitseva EastWest-klubi, Capitano-yökerho tai latinorytmejä tarjoileva Fuego.

Jos kaipaa jännitystä, löytyy Dubrovnikista myös kasino, jossa uskaliaat pääsevät koettamaan onneaan. Lisäksi kaupungissa on kaksi elokuvateatteria rauhallisempaan illanviettoon.